koen (10 jaar)


katja (16 jaar)

Koen & Katja

Na anderhalf jaar intensief lesnemen bij de Tangoschool Amsterdam en dansen in salons werd Koen gevraagd om samen met Katja als docenten in opleiding te gaan bij de tangoschool .
Na een jaar in opleiding te zijn geweest bij Pia en Babette begonnen zij samen beginnerscursussen en weekenden te geven bij Tangoschool Amsterdam. Zij volgden zelf verder lessen bij Roland en Patty, Marco en José, Claudia en Esteban en diverse andere Argentijnse meesters.

In de lessen die Katja en Koen geven staat dansplezier en muzikaliteit centraal.
Daarnaast is er veel aandacht voor houding en balans en zeer veel improvisatie. Er wordt lesgegeven in kleine groepen.

 

Koen

Van jongs af aan was Koen al bezig met muziek en dans. Op de basisschool volgde hij verschillende danscursussen en speelde daarnaast diverse instrumenten
Ondanks zijn liefde voor dansen trok theatertechniek hem meer en hij volgde de opleiding hiervoor aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Tijdens een tournee met toneelgroep Orkater in Edinburg (het Edinburg Fringe Festival) zag hij voor het eerst een optreden van de Argentijnse Tango, begeleid door Sexteto Canyengue.
Hij kon zich niet meer bedwingen en deed daar mee aan een open les. Via deze ontmoeting kwam hij terecht bij Tangoschool Amsterdam waar hij Katja ontmoette.

 

Katja

Als kind van twee pianisten kreeg Katja klassieke muziek met de paplepel ingegoten. Ze deed een poging tot viool spelen, speelde een tijdje piano en belandde uiteindelijk bij de cello. Ze speelde een tijdje in een jeugdorkest en ging regelmatig mee met muziekweken in de zomer.
In 1998 zag Katja de film "The Tangolesson" van Sally Potter en werd meteen smoorverliefd op de tango. Ze besloot zich meteen op te geven voor een danscursus bij Tangoschool Amsterdam.
Daar ontmoette ze Koen, die net zo enthousiast als zij bleek te zijn.