geertrui


bennie & geertrui


bennie & geertrui

Bennie & Geertrui

Geertrui van Herwijnen en Bennie Bartels gaven het afgelopen jaar samen les op een wekelijkse basis en zullen daar ook in de toekomst mee verder gaan

Het is hun combinatie van fysiek en muzikaliteit die hen zo bijzonder maakt. Hun nadruk op de vrijheid en speelsheid in het dansen met de verkozen overgave.
Ze dansen van close (milogero) tot open. De inspiratie komt uit de muziek en elkaar, vrij stromende energie vanuit een stevige geaardheid.
Verder spelen ze met dynamiek, frasering (het dansen van zinnen) en stiltes het alles met grote aandacht voor de onontbeerlijke balans (met jezelf, elkaar en de muziek)
Er is een grote aandacht voor de rol van de vrouw (het actieve volgen) altijd in een evenwicht met het aandeel van de man. Ieder op zijn/haar terrein. 

 

Geertrui van Herwijnen

Sinds een jaar of 12 danst Geertrui de tango. Ze nam les in binnen en buitenland (ja, ook Argentinië) en ontwikkelde zich tot een veelzijdig danseres.
Acht jaar geleden begon ze met lesgeven in de Tangoschool Amsterdam en met het op opluisteren van tangosalons als D.J.
Geertrui is door en door muziekmens en zoekt in de dans naauitingsvormen van de muzikale expressie.
Scherpe, ronde, slepende, flitsende, fluisterende bittere klanken omzetten in beweging is een spannend proces en kan de communicatie van het danspaar intenser maken. En dit alles vanuit een soepele balans, vanuit gronding en nogeens gronding.
Geertrui les met Bennie Bartels, en soms met Koos Volkers.

 

Bennie Bartels

Al meer dan 12 jaar is Bennie Bartels bezig met de Argentijnse tango, als salon danser, maar ook in optredens. Tevens heeft hij meegedaan in een aantal filmpjes en geeft hij les en workshops in binnen en buitenland.
Van beroep is hij modern danser en zijn invalshoek en kennis ligt dan ook bij de bewegingsmatige kwaliteiten, het fysiek beleven van de dans en elkaar. Daarnaast het spel, improvisatie en fantasie.
Hij maakt met z’n vaste danspartner Martine Berghuis en met Anne Afourtit en Dries v/d Post de theatervoorstelling “Ocho” over de noordelijk tango waaruit ook het filmpje “Nussin” resulteerde, geregisseerd door Clara van Gool, uit voort kwam
Een uitloper hiervan de meer klassieke trango show met live orkest “Destino Tango” was weer te zien op de parade en 3 jaren op het Edinburgh fringe festival.
Argentijnse idolen.
Het koppel Vanina & Alexandro. Haar vrouwelijke kracht, overgave naast een enorme onafhankelijkheid. Zijn dierlijk instinct, souplesse en elegantie. (al 10 jaar geen paar meer)
Julio Balmacedo, zijn volheid, gulheid, lyriek en muzikaliteit en een wegligging als van de beste amerikaanse auto’s